torsdag 22. oktober 2009

skriverommet

første prosjekt for tekst én het skriverommet. hovedlæreren vår thor magnus tangerås og forfatter aasne linnestå leda oss gjennom to uker med intens skriving og opplesing. ofte starta dagen med at vi fikk den første skriveoppgaven i et ord, en setning, en tilstand eller en alder. så fikk vi oppgitt hvor lang tid vi hadde på oss, og så var det bare å skrive. og lese opp, alle sammen.

vi skrev sirka to-tre oppgaver hver dag, i mange forskjellige formater. vi jobba mye med automatskrift; å bare skrive uten stans. vi jobba i grupper og skrev historier utifra samme utgangspunkt, lærte å skrive haiku, brukte egne barndomsminner til å skape historier som ikke nødvendigvis var sanne, skrev sammenligningsdikt om oss selv og ble sakte mer vant til å høre vår egen stemme lese opp fersk, egenprodusert tekst.

en av de første oppgavene vi fikk etter skriverommet var å opprette hver vår blogg. på dem kan du kanskje lese mer av det vi produserte i løpet av de to ukene - noen bruker bloggene for å dele tekst, andre skriver om hverdager eller gamle dager. bildene under her er fra klasseromsdekorasjonsprosjektet til tekstelev kjersti eidem dyrhaug. hun ville lage et brystpanel av klassens overkropper, og det henger nå i klasserommet vårt. tekstene under bildene har skribentene selv valgt ut fra skriveromsperioden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar